PROIECTUL PRIVIND REORGANIZAREA POLIȚIEI LOCALE A FOST SCOS DE PE ORDINEA DE ZI A ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL

PROIECTUL PRIVIND REORGANIZAREA POLIȚIEI LOCALE A FOST SCOS DE PE ORDINEA DE ZI A ȘEDINȚEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL

Consilierii locali ai municipiului Giurgiu s-au reunit astăzi, 15 iunie, în cadrul unei ședințe extraordinare ce a avut pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre, ultimul din acestea, cel legat de reorganizarea Poliției Locale, fiind scos pe motiv că nu a primit, până la ora ședinței, avizul ANFP (Agenției Nationale a Functionarilor Publici).
Despre acest subiect, primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a făcut o serie de precizări, declarând că tăierea din organigramă a 29 de posturi, confom legii, a generat o serie de reacții și nemulțumiri în rândul politiștilor locali giurgiuveni.
În prezent Poliţia Locală din Giurgiu are 99 de angajați. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Instituția Prefectului, a transmis Primăriei o adresă prin care se aduc la cunoştinţă prevederile O.G. 63/2010, conform căreia normele legale prevăd un polițist local la o mie de locuitori, și, cum în urma recensământului în municipiul Giurgiu sunt aproape 66.000 de locuitori, numărul politiştilor locali va fi de 66. Acestora li se adaugă patru persoane cu funcții de conducere, astfel că, în total, conform reglementărilor legale, vom avea un număr de 70 de angajați la Direcția Poliției Locale.
Noua organigramă şi statul de funcţii au fost trimise spre aprobare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, urmând ca după avizul acestei structuri, consilierii locali să aprobe în şedinţă noul Stat de funcţii şi organigrama.

“Selecţia celor 66 de polițiști locali se va face în urma unui concurs, iar din comisia de examinare vor face parte angajaţi ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Prefecturii şi Primăria Giurgiu. Din cadrul Poliției Locale nu va participa, în calitate de membru în comisia de examen, niciun angajat”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul TÂRGUL MEŞTEŞUGARILOR ŞI-A DESCHIS PORŢILE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.